Creatura bizară descoperită la un festival: are „trei ochi” și pare venită direct din epoca dinozaurilor

de: Iulia Kelt
05 09. 2023

Inundațiile din Black Rock City, din deșertul Nevada, au stricat cu totul cunoscutul festival The Burning Man, unul dintre cele mai faimoase evenimente artistice din lume.

În timp ce unii au ales să plece de tot de la The Burning Man, alții au ales să profite, în continuare, de experiență, fie ea și în acest fel. Lor li s-au alăturat niște ființe bizare care pot rămâne latente în albia uscată a lacului timp de zeci de ani.

Triopii și creveții-zâne sunt ființe extremofile capabile să supraviețuiască secetelor de ani de zile. Ei rezistă în sediment sub formă de ouă în stare latentă până când inundațiile le aduc condițiile potrivite pentru a reveni la viață.

Ființele miniaturale „cu trei ochi”, senzația festivalului The Burning Man

Aceste ființe miniaturale „cu trei ochi” au, de fapt, doi ochi principali și un „al treilea ochi” care este obișnuit printre insecte și este util pentru animalele de pradă, deoarece le permite să detecteze schimbările de lumină. Ele au fost descoperite imediat după innundațiile de la The Burning Man.

Sosirea acestor crustacee pe albia lacului Black Rock Playa nu este anormală, însă.

„Membrii FNW s-au oferit să ajute și la faimosul festival de artă Burning Man, unde au asistat personalul învățându-i pe vizitatori despre caracteristicile culturale, istorice și naturale ale plajei, inclusiv creveții amenințați care eclozează în timpul inundațiilor de primăvară”

Primăvara ține, de obicei, din martie până în iunie în deșertul Nevada, iar aceste crustacee antice nu sunt pretentioase absolut deloc.

Va mai dura mai bine de o săptămână pentru ca unele dintre aceste creaturi să înceapă să facă ouă, dar cursa rămâne deschisă dacă vremea se schimbă, așadar, nimic nu mai pare bătut în cuie cu adevărat.

Evident, în acest fel, festivalul The Burning Man a devenit cu atât mai interesant atât prin prisma faptului că a avut parte de inundații, dar și datorită vizitatorilor ciudați care par desprinși din epoca preistorică.